Новости

Блог/Новости на клубот

Стартуваат борбите за бодови во младинските лиги

По две одлагања конечно викендов стартува новата сезона во младинските фдбалски конкуренции.

Во Супер лигата први – утре во Струмица од 10 и 12 часот против врсниците на Академија Пандев ќе играат кадетите  младинците на Победа-генерациите 2001-ва и 2000-та. Во недела на 2-ри септември во истите термини 10 и 12 часот на теренот со вештачка трева во Прилеп на прорамата семечевите на помладите пионери(2003-та) и пионерите(2002-ра)  на Победа и А.Пандев.

Своите првенствени натпревари за бодови во Регионалната лига ги започнуваат и помладите петлиња(2005-тта) и петлињата(2004-та)  на Победа. Во 1-то коло во недела попладне на теренот со вештачка трева од 16 и 17,30 часот противници ќе им бидат врсниците на Ускана Кичево.

Инаку помладитепионерина ФК Победа-генерацијатафудбалериродени 2003-та гозагубијасиноќешниотфиналенмечзасвојатагенерацијанамеѓународниоттурнирГазибабакуп 2018 воСкопје. ВофиналетоврсницитенасплитскиХајдукпобедијасо 2-0 благодарениенаподобратаснаодливостводадениситуациизнаејќидајаискористатподобратаконцентрација и даказнатдвенаивнигрешкинамладитецрвено-белифудбалери.ЗанајдобарстрелецнатурниротвогенерацијатаорганизаторитегопрогласијанапаѓачотнаПобедаЗаниНазифоски.

Остави одговор